top of page

Jak vznikla síť minigolfových hřišť Minigolfpark

Aktualizováno: 8. 9. 2021


Příběh sítě hřišť Minigolfpark začíná u 7 letého kluka, kterému na dovolené na Slovensku učaroval minigolf.


Hrál jsem ho nejen tam, ale v 11 jsem začal hrát minigolf závodně v Olomouci. Stalo se tak 17. 10. 1989, když jsem se přihlásil do místního minigolfového oddílu - byla to natolik revoluční záležitost, že starý režim ve státě vydržel už jen pouhý měsíc...


Pomáhal jsem s provozem přestěhovaného olomouckého hřiště v létě 1997 (navzdory velkým povodním na Moravě). Ve stejném roce jsem objevil při svém příchodu na vysokou školu v Ostravě zdevastovaný minigolf na místních vysokoškolských kolejích, abych o rok později se svým kamarádem začal hřiště opravovat a provozovat (v roce 2001 se zde uskutečnil oficiální minigolfový turnaj s pravděpodobně prvním webovým online přenosem na světě).

V roce 2004 jsem se přesunul do Prahy, kde jsem vykonával práci daňového poradce v renomované a v danou chvíli největší daňově poradenské společnosti v České republice.

Odmala jsem však měl jeden sen - síť minigolfových hřišť po celé republice. A krytý minigolf? V té době neuskutečnitelná bláznivost...

A přece - v roce 2010 jsem se svými dvěma spolupracovníky otevřel svého času jediný krytý minigolf v České republice - Minigolf Butovice.

Od té doby přichází na minigolf tisíce lidí ročně, uskutečnil se zde turnaj s největšími prize money v historii minigolfu, uspořádaly se desítky narozeninových oslav, koná se turnaj Junior minigolf masters pro děti ze základních škol, první děti se začaly zúčastňovat kroužků minigolfu a byl založen sportovní minigolfový klub Yamka Minigolfpark Butovice.


V srpnu 2018 se minigolf přestěhoval z Butovic do obchodního domu Kotva, kde vše pokračuje. V červnu 2019 se přesunutím z pražských Kyjí otevřelo venkovní hřiště Minigolfpark Lhota.

Mé kolegy zasvěcuji do tajů minigolfu, aby vám všem mohli zpříjemnit váš pobyt u nás.


Svým příchodem k nám mi pomáháte žít můj sen. Děkuji vám za to.



Tomáš Navrátil

spolumajitel sítě minigolfových hřišť Minigolfpark

61 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page