top of page

Minigolf patří mezi nejpopulárnější sporty v ČR

V průzkumu se umístil před fotbalem i ledním hokejem a golfem!

Národní sportovní agentura v říjnu 2020 zrealizovala mezi pěti tisíci respondenty rozsáhlý průzkum popularity jednotlivých sportů v České republice. Do průzkumu bylo zapojeno celkem 105 sportů, přičemž hlavním cílem bylo zjistit, jaký je vztah Čechů ke sportu, a jak jsou podle nich jednotlivé sporty atraktivní z pohledu jejich aktivního provozování.

Minigolf se v průzkumu umístil na 13. místě, když za sebou nechal například lední hokej, fotbal, basketbal nebo golf.

Absolutně nejatraktivnějším sportem z hlediska aktivního sportování je v České republice bowling, medailové pořadí doplňuje tenis a cyklistika. Kromě bowlingu jsou v TOP 15 z neolympijských už pouze šipky, motorsport.

„Máme z výsledků průzkumu ohromnou radost. V konkurenci více než stovky sportů je to pro nás velký úspěch, a zároveň impulz do další práce. Rádi bychom minigolf více zviditelnili, rozprášili všelijaké mýty, které kolem sportu panují a v dalších měsících a letech významně rozšířili hráčskou základnu,“ říká Tomáš Navrátil, prezident Českého minigolfového svazu a náš provozovatel a trenér.


Minigolf v průzkumu atraktivity porazil i české národní sporty fotbal nebo lední hokej, ale i další populární sporty, mezi které patří například basketbal, házená nebo golf.

„Kdybychom měli před zveřejněním výsledků tipovat, asi málokdo z nás by řekl, že z hlediska aktivního provozování porazíme fotbal. Zároveň nás výsledky ale i zavazují. Teď, když víme, jak je minigolf mezi Čechy populární, rádi bychom jej ukázali nejen jako zábavu, kterou bezesporu je, ale také jako vrcholový sport, ve kterém patříme mezi světovou špičku,“ uzavírá Navrátil s tím, že každý fanoušek minigolfu má u nás dveře otevřené.


40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page